Krabbe fiske konkurrence


Krabbefiske konkurrence

Fang den største krabbe og vind!

blends-digraphs-1295746_1280

På Alsfjord dagen har vi lavet en stand sammen med Eckersberg friskole, hvor du kan lave din egen krabbe fiskestang, men du er også velkommen til at tage dit eget net eller krabbe fiskestang med, hvis du hellere vil det.

Når du har fanget en stor krabbe får du den vejet på krabbestanden og den der har fanget den største krabbe inden kl 15 vinder hovedpræmien.

En krabbe fiskestag består af en bambuspind eller pind af anden træsort.

Herpå bindes en fiskesnor og i enden af fiskesnoren bindes en tøjklemme. Så er du klar

Så skal der findes madding til din fiskekrog(tøjklemmen)

Krabber elsker blåmuslinger, så du skal finde en lukket musling. Hvis den er åben er kødet sikkert allerede spist af andre dyr

Muslingerne finder du nemmest i frisk tang på stranden hvis det lige er skyllet op eller på træpæle eller sten i vandet.

mussels-419052_1920

Muslingen åbner du eller slår hul i skallen og sætter den fast i tøjklemmen og så er det bare med at finde et sted med krabber og fire din madding ned til krabben, som vil elske at få musling serveret.

Krabberne elsker også at gemme sig mellem sten eller sidder på pæle eller andet i vandet. Du kan også se dem løbe på sandbunden hvis du er heldig.

Når krabben hapser sig fast i muslingen hiver du stille og forsigtigt op, så krabben ikke falder af og sænker fangsten ned i din spand.

Fyld også lidt vand i din spand først og hvis du er rigtig flink så giver du krabben din musling og finder en ny musling til din næste fangst

God fornøjelse.